sadsad x
asdasd

Bu Tarifler Çayın Yanına Çok Yakışacak

02 Ekim 2020
Bu Tarifler Çayın Yanına Çok Yakışacak

Bu tarifler çayın yanıa çok yakışacak

Çay sofranızı renklendirecek, demini iyice almış ateş kırmızısı çaylarınıza eşlik edecek lezzetli tarifler hazırladık. Zaten tatlısıyla tuzlusuyla, hamur işiyle kurabiyesiyle, pratik ve lezzetli tariflerin yanına eşlik edecek başka bir içecek düşünemezdik. Sizleri çaysız olmayacak tariflere doğru davet ediyoruz.

Tartoletler

Küçük kıtır kıtır tereyağlı tart hamurlarının içerisinde yumuşacık pastacı kreması ve üzeri için dilediğiniz meyveler. Yanında da önerimiz Lipton Yellow Label.

Açma

Yumuşacık hamuruyla kalbinizi çalacak Açma tarifi. İster kahvaltı için ister atıştırmak için pişirin farketmez, yanında çay olsun yeter. O çay da mümkünde Lipton Yellow Label olsun. Çaylar içildikce içilsin, sohbet arttıkça artsın.

Peynirli Kremalı Tuzlu Kurabiye

Peynirli Kremalı Tuzlu Kurabiyeleri sizin yaptığınıza kimse inanamayacak ama yanına bir çay demlediğinizde sakinleşecek ve olayları akışına bırakacaklar.

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye, mis gibi kokusuyla içinizi ısıtacak. Yanına da yumuşak içimiyle Lipton Yellow Label eşlik edecek. Bu lezzetli ikili için tıklayın.

Keçiboynuzu Unlu Kek

Hem hafif hem lezzetli; Keçiboynuzu Unlu Kek. Pekmez aromasıyla sizi farklı tat notalarına davet ediyor. Yanına önerimiz tabii ki acı olmayan yumuşak içimli bir çay.

Patatesli Börek

Patatesli Börek hem çok kolay, hem de çok pratik. Evinizde olan malzemelerle hızlıca hazırlayabileceğiniz tarif çayın yanına çok iyi gidecek.

Çikolatalı Kup

Çikolatalı puding ve krem şantinin mükemmel uyumuna, bisküvilerin dansı eşlik ediyor. Şimdiden afiyetler olsun.

Tuzlu Çay Kurabiyesi

Kuru pasta olarak da bilinir ve sanki evde hiç yapılmayacakmış gibi gelir. Ta ki bu tarife kadar, yaptığınıza kendiniz bile inanamayacaksınız. İster çayınıza bandırarak yiyin, ister sadece çayın yanında. Tarif bizden gerisi sizden.

 

İyi Çay Nasıl Demlenir?

İyi demlenmiş, dumanı üzerinde bir çay sizi de sevdiklerinizi de mutlu eder.

Özellikle ülkemizde sohbetlerinize her daim eşlik edebilen, misafirlere sorgusuz ikram edilen çay kültürü oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Kimisi çayı çok demli severken, kimisi daha açık tercih etmekte. Tabii bildiğiniz üzere demlenen her çayın tadı damak zevkine göre farklılık göstermekte.

İyi bir çay tabiri caizse ateş kırmızısı bir çay demlemek için ilk olarak kaliteli bir çay kullanmakta fayda var. Daha da önemlisi çayı doğru şekilde muhafaza etmek bilmeniz gerekenlerin başında geliyor. Öncelikle çayı mümkün olduğunca havayla temas etmeyen yerde saklamalısınız. Demlik poşetlerin kullanımı ideal saklama koşullarında size destek olacak ve çayınızı ideal nemlilikte korumanızı sağlayacaktır. Bir diğer konuysa çayın kalitesi kadar kullandığınız su. Çeşme suyu yerine daima temiz su kullanmaya dikkat edin.

Kaliteli çay ve suyun öneminden yeteri kadar bahsettiysek gelelim demliklerin önemine. Çayı usulüne göre demlemek için çayın aromasını en fazla alabileceğiniz porselen demlik kullanmanız gerekiyor. Böylelikle çay tüm aromasını deme geçirmiş oluyor.

Çayı demlerken, öncelikle suyu kaynatın. Bu sırada boş demliği kaynayan suyun üzerinde ısıtın. Porselen demlik olması mükemmel tada erişmeniz için yardımcı olacaktır. Orta büyüklükteki bir demlik için 4-5 demlik poşet çay veya 3 yemek kaşığı dökme çay kullanabilirsiniz. Ardından ocağın altını kısın ve 20 dakika demlenmeye bırakın.

Çay tiryakilerinin içtikçe içesi gelecek, demi yerinde keyfi içiminde, acı olmayan lezzet arayanlaraysa önerimiz: Lipton Yellow Label

Çaylar demlendiyse bize müsaade ağzınızın tadı, muhabbetleriniz bol olsun.

İftardan Sonra Tüketmeniz Gerekenlerden: Çay

Birbirinden lezzetli yemeklerle donatılan iftar zamanından sonrasına doğru ilerliyoruz.

İftar sofralarında besleyici yemekler tercih etmek gerekiyor. Bütün gün aç kalan midenizi bir anda doldurmamanız da bedeninize yüklenmemeniz için önem taşıyor. Genellikle tüm uzun süren açlığın ardından birden ve fazla miktarda yemek midenizi rahatsız edebilir. Bu sebeple besleyici bir çorba ile orucunuzu açıp kalan saatleri hafif ve az miktarda yemeye ayırabilirsiniz.Uzun süren açlığın ardından yenen yemeğin üzerine bir olmazsa olmazımız var: Çay Yemeğin sindirilmesi için mideye yardımcı olan çay, sadece faydası için değil lezzetiyle de Türk mutfağı için çok önemli.

Öncelikle, tüm gün özlemle beklediğiniz çayı en iyi şekilde demlemek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. En verimli haliyle çay nasıl demleniyor?

İyi ve taze bir çay kullanmak ilk ve en önemli maddemiz.

Temiz, dinlenmiş su kullanın.

Çay aromasını en iyi porselen demlikte verir.

Çay suyu kaynadıktan hemen sonra demliğe dökmeyin, ideal ısıya ulaşması için fokurdamasının geçmesini bekleyin.

Çay suyunu, demlinkteki çayın üzerinde gezdirerek ve biraz yukarıdan dökün.

Kısık ateşte 15 dakika demlenmesini bekleyin.

En güzel aroma ve lezzet için 35-40 dakika içinde tüketin.

İftar sonrası bedeninizde hissettiğiniz ağırlık için de bitki çaylarından yararlanabilirsiniz. Zencefil, nane ve rezenenin sizi rahatlatacak gücünden faydalanabilirsiniz. Hem sindirimi kolaylaştıran hem de besleyici içeriğiyle enerjinizi artıran bitki çaylarını nasıl demlemeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Temel noktamız yine iyi ve dinlenmiş bir su ile kaliteli ve taze bir çay kullanmaktan geçiyor.

Suyu kaynattıktan sonra demlenme ısısına gelmesi için 1-2 dakika bekleyin.

Bitkilerin ya da bardak poşetin üzerine ideal ısıya gelmiş suyu ekleyin.

Demini alması için 4-6 dakika kadar bekleyin.

Bekleme sırasında ısıdan kaybetmemek için bardağın üzerini kapatabilirsiniz.

Çayınızı muhafaza ederken de sıcak ve nemli ortamlardan kaçınmanızı öneriyoruz.

Çaylar demlendiğine göre bundan sonrası keyifle yudumlamaya kalıyor. Çay keyfinize eşlik edecek hafif tatlılar aradığınızda da devreye biz giriyoruz. Hafif tatlı önerilerimiz için buyursunlar.

Siyez Unlu Kek

Çilekli Kup

Meyvelerin pamuk gibi bir kremayla buluştuğunu düşünün, hatta hemen görselin üzerine tıklayın.

Unsuz Şekersiz Brownie

Un yok, şeker yok… Tam iftar sonrasına uygun hafif Unsuz Şekersiz Brownie tarifi için görsele tıklayın.

Yerken Pişman Olmayacağınız 10 Tatlı Tarifi

Hatta lafı fazla uzatmadan, sizi buraya alalım. Bu tarifler iftar sonrası için biçilmiş kaftan… Yanında hafiflemenize yardımcı olacak bitki çayınızı da unutmayın.

Yemek sonrası şişkinliğinize iyi gelecek bir çay için sizi hemen buraya alalım.

Siyah çaydan vazgeçmeyenlerse böyle buyursun.

Afiyetle!

Bitki Çayı 101

Bir yaprağın suya tadını, kokusunu ve karakterini bırakma hikayesini anlatıyoruz.

Danimarkalıların mutluluk sırrı Hygge ise bizimki kuşkusuz çayımızı yudumlamak. İşte tam da bu nedenle beden ve ruha iyi gelen çayın, doğanın cömert ellerinden çıkıp bir bardak suyun içinde bıraktığı izlerden söz etmek isteriz.

Bergamot

Earl Grey çayının ham maddesi olarak bilinen bergamot, bir tür turunçgil. Genellikle tek başına tüketilmek yerine başta siyah çay olmak üzere diğer çaylarla karıştırılarak aroma verici olarak kullanılıyor ve parfümümsü tat notası ekliyor.

Papatya

En yaygın çaylardan biri olarak dinginlik vermesi amacıyla tüketiliyor. Esansiyel olarak da çay dışındaki formlarda kullanılıyor.

Hibiscus

Ünlü içecek zincirlerinin bile ürün yelpazesine giren hibiskus yani ebegümeci çayı, kırmızı rengi ve hafif ekşi tadıyla biliniyor. Ihlamur ile birleşimi mevsim geçişlerinde tüketmek için ideal bir karışım oluşturuyor.

Lavanta

Her yudumda Marsilya’da hissettirecek çiçek kokulu bir çay için lavantayı tercih edebilirsiniz. Dilerseniz yeşil, beyaz ve özellikle siyah çayların içine ilave edilerek de kullanılıyor.

Adaçayı

Acımsı tadıyla dağ yamaçlarının kekre kokusunu burna getiren adaçayı en şifalı çaylardan biri olarak biliniyor. Adaçayı demlemek için birkaç yaprağı kaynayıp hafifçe ılıtılmış suya eklemeniz yeterli.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.